субота, 30. март 2013.

Rođen 31.februara


Kako je moguće biti rođen na datum koji ne postoji? Biti ,,rođen 31.februara" je izraz koji se koristi za osobe koje svojim karakterom ne pripadaju realnom svetu. Takav je Brendon D’Arknes, lutajući vitez i plaćenik Bonelijevog postapokaliptičnog stripa ,,Brendon". Kao i svakog dobrog viteza, Brendona prati verni konj Falstaff. Tvorac Brendona je Claudio Chiaverotti.

Brendonov svet je opustošen velikom katastrofom iz 2029.godine kada je meteor koji se kretao u pravcu Zemlje razbijen raketama tako da su njegovi komadi izazvali poplave,zemljotrese i eksplozije koje su uništile modernu civilizaciju.Nakon toga nastupa doba pomračenja sunca a i ljudske svesti koje se naziva ,,Doba velikog mraka". Tokom ovog doba su usled zračenja nastali mnogi novi oblici života na Zemlji.Brendon je rođen nakon tog doba i radnja ovog stripa se dešava oko 2167.godine na teritoriji Velike Britanije u atmosferi koja podseća na prizore iz filmova poput Hardware ili Mad Max. 
Istoriju ovog novog sveta saznajemo kroz delove ,,Knjige Bremstovih" dok o novonastalim vrstama saznajemo iz "Trakata o novim vrstama" koji obogaćuju ovaj zanimljivi serijal.
Kod nas je izašao 29. februara 2012 godine u izdanju izdavačke kuće Malagma. Šteta što su izdali samo dva broja. Ovo je strip koji bi se sigurno dopao ljubiteljima Dilan Doga i Dampira i ljubiteljima postapokaliptičnog žanra. Nudi veoma bogatu kombinaciju futuristične tehnologije, steampunk-a, fantazije i avanture.

Ocena:



Нема коментара:

Постави коментар