уторак, 9. јул 2013.

Propovednik: Misija u Teksasu



Religiozni naslov ne bi trebao da tako lako zbuni  čitaoce, pošto je grafička novela u pitanju prilično daleko od toga. Scenarista Gart Enis i crtač Stiv Dilon predstavljaju izvanredan serijal koji je dostigao kultni status u okviru Vertigo ogranka DC Comics-a. Serijal prati doživljaje propovednika Džesija Kastera koji polako gubi veru. Život mu se preokreće u trenutku  kad ga tokom nedeljne propovedi zaposeda  hibridno natprirodno biće Genezis, sin anđela i demonke. Genezis poseduje moć gotovo ravnu božjoj, a putem Kastera nadoknađuje nedostatak sopstvene volje. Tako Džesi ubrzo otkriva da poseduje moć ,,reči", sposoban je da komanduje svim stvorenjima.
Genezis
Džesi kreće u potragu za Bogom koji je napustio svoj tron u Raju usled begstva Genezisa. Njegovoj potrazi se čudnim spletom okolnosti pridružuju bivša devojka Tulip O`Har i irski vampir Kasidi. Na svojem putovanju od Teksasa do Njujorka, ova neobična trojka se susreće sa mnogim problemima i čudnim situacijama. Susreću se i sa veoma upečatljivim nezaustavljivim ubicom Saint of Killers kojeg su poslali anđeli da dokrajči Genezisa.

Saint of Killers
Ovo izdanje sadrži prvih 7 brojeva i predstavlja odličan uvod u dalju materiju.Sama radnja se odvija prilično brzo i sadrži mnogo akcionih scena kao i trenutaka napetosti i neizvesnosti o ishodu ovakvih događaja. Likovi su odlično karakterisani dok priča sadrži mnogo elemenata horora,humora i eksplicitno nasilne scene. Dilonov stil crtanja ume biti pomalo minimalistički u pojedinim trenutcima ali to se može zanemariti usled dobrog kadriranja. Propovednik spada u najbolje grafičke novele i odličan je za sve one koji žele neobičnu i zabavnu akcionu priču.

Ocena:



Нема коментара:

Постави коментар