недеља, 27. септембар 2020.

U snovima

 

 

Mesečarka koju more čudni snovi,  našla se  u mračnom podrumu gde ubrzo saznaje da nije sama i da ovo nije običan podrum. Tamo  se odigravaju bizarne scene  satkane od  njenih iskrivljenih  sećanja . Bespomoćna je dok pred njom voljene osobe  proživljavaju užasnu torturu u jezivoj  tamnici . Žašto se njoj priređuju ove grozote ?  Ko ili šta se krije iza ovog pozorišta košmara ?


Italijanski fan film zasnovan na horor ikoni  Frediju Krugeru nam donose reditelj  Kristijan Tomasini, direktor fotografije Benjamino Gelain, a snimljen je prema scenariju Silvija Marote. Gledaocima ovog kratkog filma će verovatno bosti oči atmosfera  koja je znatno drugačija od očekivane za franšizu Strave  u Ulici brestova. ,,U snovima" je snimljen u stilu italijanskih horora što se primećuje po  stilizovanim scenama  nasilja i torture uz nadrealnu scenografiju i priči zasnovanoj na logici sna, tačnije košmara. Budući da radnja prati novu  žrtvu serijskog ubice koji je  izlaže strahotama i  progoni  u noćnim morama, a prelazi i na javu  , ovaj stil fan filmu o Frediju  stoji kao saliven. Ovo je jasan omaž italijanskim horor rediteljima ali i Vesu Krejvenu. Naravno, ne očekujte kvalitet na tom nivou, ipak je ovo samo kratak film veoma skromnog budžeta, ali ima u sebi entuzijazma. Toga je falilo u poslednjih nekoliko  filmovima iz ove franšize koji su zaličili na treš  tv seriju Fredijeve noćne more. Ne znate za nju? Utoliko bolje po vas. ,,U snovima " ima  ručno rađenih old school efekata , jezivu atmosferu , dovoljno dobar scenario i ok glumu. Osim toga  ima i gotivan retro poster iz kojeg se jasno vidi autorova namera tj. omažiranje italo horora.

Mariota tvrdi da je ovaj flmčić samo mali deo priče , pošto je  napisao čitav scenario od stotinu stranica!  Kamo sreće da su ovu trojicu pozvale  ozbiljne produkcijske kuće , ili da su na sličnu  došle  američke produkcijske kuće pre više godine , pa da smo dobili ovakav film  umesto one  glupost od ributa iz 2010. godine . No, dokle god se o tome ne budu pitali pravi entuzijasti poput ove trojice , ovakav film možemo gledati samo u kratkoj formi snimljenoj kućnim budžetom ili ga zamišlati , kako naslov kaže, u snovima. Scratch that, ovo poslednje nije za preporuku, bolje nemojte sanjati Fredija.Sami znate zašto. One, two, Freddy's coming for you!

Нема коментара:

Постави коментар