субота, 19. октобар 2013.

The Amazing Screw-On Head

 
Sam naslov već ukazuje na to da je u pitanju nešto neobično. Pilot epizoda ove neostvarene  animirane tv serije  Sci-Fi kanala ,,The Amazing Screw-On Head" je napravljena prema stripu autora Majka Minjole (Mike Mignola) koji je izašao 2002.godine u formi one-shot izdanja. Epizoda je prvi put prikazana 2006. na sajtu Sci-Fi kanala, a kasnije 2007. je dobila DVD izdanje zbog popularnosti iako serija nije ostvarena.


Čudnovati robot po imenu Screw-On Head, koji je bukvalno glava koja se može ušrafiti na robotska tela, je agent u službi predsednika Linkona zadužen za rešavanje natprirodnih pojava. Radnja se odvija u alternativnoj 1862. godini gde postoje mnoge steampunk naprave i natprirodna bića. Imperator Zombi,nemrtvi negativac i zakleti neprijatelj protagoniste, i njegovi pomoćnici uspevaju da se dočepaju drevnog fragmenta koji bi im omogućio ulazak u hram mitskog ratnika Gunga. Tamo očekuju da će pronaći mistični dragulj pomoću kojeg je Gung osvojio skoro čitav svet pre 10,000 godina. Ali naravno Screw-On Head i njegov batler će mu se usprotiviti i avantura sledi.


Animacija je potpuno verna Minjolinom stilu crtanja i time u kombinaciji sa fantastičnim glumcima  doprinosi zabavnoj i jedinstvenoj  atmosferi epizode. Iako traje samo 22 minuta, ova epizoda je prepuna različitih obrta, humora i zanimljivosti kakve se može samo od Minjole očekivati. Očekujte čudna stvorenja, izgubljene civilizacije, lavkraftofske drevne bogove i monogo bizarne steampunk tehnologije. Ukoliko ste fan Minjolinih dosadašnjih radova onda je ovaj kratak animirani film sasvim preporučen. Prava šteta što je animirani film kratak a ništa više  nije napravljeno.

Ocena:


1 коментар: