субота, 26. април 2014.

75 godina Betmena



Povodom proslave 75. godišnjice jednog od najprepoznatljivijih superheroja na čitavoj planeti, DC comics je između ostalog priredio i 2 kratka animirana filma.

Prvi film je od slavnog  reditelja  Brusa Tima (Bruce Timm)  ,,Čudni dani" (Strange Days) i pretstavlja kratku obradu tematike iz Betmenovog prvog samostalnog stripa (pošto se do tada pojavljivao u Detective Comics-u). U pitanju je priča o Betmenovom obračunu sa dr Hugom Strejndžom i njegovim eksperimentalnim ,,ljudima-čudovištima", Strejndž je jedan  od prvih negativaca koji je preživeo obračun sa Betmenom (pošto u ranoj fazi Betmen nije imao isti moralni kodeks kao danas).Hugo Strejndž je bio zamišljen da bude prema Betmenu kao Morijati prema Šerloku Homsu što se i može zaključiti prema njegovoj sudbini na kraju filma.



Sledeći film je od poznatog crtača i scenariste Darwyn Cook-a  i predstavlja priču smeštenu u futurističkom svetu uspešne animirane serije ,,Batman Beyond" iz 1999. Interesantno je videti kako se poigrava idejom iz one prvobitne Betmen animirane serije (fanovi će sigurno znati da se ovo odnosi na  43. epizodu ,,His Silicon Soul") i na kraju na to dodaje različite verzije samog Betmena iz filmova i animiranih serija.

Нема коментара:

Постави коментар