понедељак, 16. мај 2016.

Senka



Senka, nemilosrdni maskirani osvetnik iz perioda 30-tih godina prošlog veka, glavni junak mnogih palp roman, radio drama i crno-belih filmova, inspiracija mnogih današnjih  osvetnika iz stripova je 1994. ponovo doživeo filmsku adaptaciju.Ovaj kratki film nezavisne produkcijske kuće Kapow entertainment je produžetak filmske priče o misterioznom hipnotizeru / borcu protiv zločina . Tokom 21.veka on je nestao, saradnici Senke (sa onim specijalnim prstenjem) još uvek postoje i istražuju slučaj dok misteriozna organizacija drži njegovu porodicu i sina na oku.Brzo je usledilo kidnapovanje, a mladi Heri Krenston (Džesi Kouv), sin Lamonta Krenstona/Senke, se nalazi pred velikom životnom odlukom.Da li će nastaviti očevim stopama i preuzeti ulogu borca protiv zločina?

       

Zaplet i nije previše originalan ali zato je način na koji je film snimljen vrlo dobar.Kadrovi su sasvim čisti,scenografija sasvim lepo podseća na onu iz pomenutog filma .Ovde ima vrlo malo amaterizma, glumci imaju iskistva jer su ranije učestvovali u filmskoj industriji , neki doduše na manje bitnim niskobudžetnim filmovima.Ali zato je tu Martin Kouv (Kove). Verovatno će se većina ako ne i svi zapitati ko je taj tip, jer verovatno nisu čuli za istog. To je čovek čije ćete lice sigurno prepoznati iz nekog od preko 200 filmova u kojima je tumačio sporedne uloge i nekoliko u kojima je bio među glavnima poput original Karate Kid triologije , Rambo. Prva Krv -drugi deo,Death Race 2000 i sl.

Martin Kouv
Ovaj film režisera Jax Medela je osvojio nekoliko nagrada na La Fan Film festivalu,(za najbolji scenario i glumicu) i nagradu za najboljeg režisera na Los Angeles Shorts-u.Gledajući ovaj film stekao sam utisak da je to kao kratka pilot epizoda za tv seriju.Podseća na sličan  poduhvat od pre nekoliko godina kada je takođe ,,modernizovan" jedan od starih i ikoničnih osvetnika-Fantom.

Gledaćeš ovaj film! Senka ti zapoveda!

Нема коментара:

Постави коментар