понедељак, 5. август 2013.

Black Mesa



Prošlog septembra je nakon osam godina proizvodnje izašla potpuno nova konverzija kultne Half Life igre pod nazivom Black Mesa. Black Mesa kao i original Half Life prati doživljaje fizičara Gordona Frimena (Gordon Freeman) u ogromnom podzemnom  naučnom kompleksu ,,Black Mesa".
Nepredviđene posledice eksperimenta dovode do opšteg haosa unutar kompleksa i pojave mnogih vanzemaljskih i zombi napasti. Pored svega toga Friman se sukobljava i sa vojskom koja je unajmljena u cilju zataškavanja čitavog slučaja.

Kako Dr, Friman rešava probleme? Pa pajserom, naravno.

Od davne 1998 pa do danas obožavaoci Half Life-a su imali prilike da probaju nekoliko ekspanzija kao što su Blue Shift i Opposing Force a i nastavak priče u Half Life 2, koji je takođe imao svoje ekspanzije u vidu 2 dodatne epizode.
Sve se nadzire.
Black Mesa nije samo ponovljeni Half Life, nego i poboljsana verzija. Grafika i teksture su doterane,prostorije su mnogo veće, neke mape su pomalo izmenjene dok su druge izbačene u korist boljima. Treba naglasiti da ovo nije kompletna priča prvog dela pošto fale nivoi na planeti Xen, ali opet ovaj mod nudi 8-10 sati zabave.
Ukoliko nikad niste igrali Half Life, ovo vam je sjajna prilika. Black Mesa je verna reprodukcija klasične igre tokom koje možete uživati u svemu onome  što sto je ogirinal imao da pruži a da pri tome doživljavate sve kao da igrate po prvi put. Sve ovo i to potpuno besplatno! Dovoljno je napraviti nalog na Steam-u i preko njega skinuti ,,Source SDK Base 2007" i nakon toga skinuti i instalirati Black Mesa preko zvaničnog sajta. Zgrabi HEV odelo i pajser pa pravo u akciju!

Ocena:


Нема коментара:

Постави коментар