понедељак, 23. април 2018.

Dobrodošli u Hoksford


,,Dobrodošli u Hoksford" je kratak horor film snimljen 2011.prema istoimenom stripu Bena Templesmith-a iz 2008. koji je rađen za američku  izdavačku kuću IDW. O čemu se radi? Hoksford je na prvi pogled supermax zatvor koji naseljavaju isključivo najgori krvoloci tj.nepopravljivi osuđenici od kojih je društvo diglo ruke.Film prati baš takvog novog pridošlicu , psiho-ubicu Rejmonda Delgada , tipa kojeg Jason Flemying tumači kao mešavinu Ridika i Hanibala Lektora sa čudnim ,,mesijanskim kompleksom".Međutim ubrzo saznajemo da ovo nije običan zatvor, nego leglo vukodlaka a moguće je da ni Delgado nije ono za šta se izdaje.Iz ovoga je tešk ozaključiti da li je on samo ludak koji gubi veze sa stvarnošću ili iza njega stoji nešto mnogo gore.


Moram priznati da je ovo prvi put da saznajem za strip putem fan filma.Obično tim filmovima pristupam sa predzanjem, ali ovo je sasvim prijatno iznenađenje Templesmith je karakterističan po svom neobičnom stilu koji je , pa ajde da kažemo negde između karikaturalnog i nadrealnog.Znan je uglavnom po horor stripovima, uz mali broj krimića , ali stil je dušu dao za stripove sa jakim natprirodnim elementima.


Ovo je bez i sumnje među vizuelno  najboljim fan filmovima koje sam do sada video! Od likova sužnjeva,  kadriranja koje odgovara Templesmitovom crtežu, načina prikazivanja transformacije vukodlaka , napete muzike i bad ass one liner-a glavnog psiho ubice.

Režiser Julien Morkani je napravio prilično jaku reklamu za strip koja funkcioniše i kao prolog.Zaista je šteta što ovo nije dugometražni film, pošto bih bez predomišljanja jurio karte za projekciju ovakvog ostvarenja.


Нема коментара:

Постави коментар