четвртак, 31. мај 2018.

Pacovi


Kako trenutno nema naročito dobrih novih  fan filmova , evo jedan od pre 14 godina koji zaslužuje pažnju. ,,Pacovi" je naslov kratke priče Frenka Millera koja je smeštena u neo noar svet ,,Grada Greha". prvobitno je objavljena 96-te u ,,Lost lonely and lethal" a kod nas u Darkvudovom izdanju ,,Cuga cice i cevi".Priča se vrti oko odbeglog naciste koji se krije od sveta u nekoj rupi od sobe.
             Rats: A Sin City Yarn from Pitch Films on Vimeo.

,,Pacovi " je snimljen 2004.godine, i mogu da kažem da je ovo prilično značajno ostvarenje u svetu fan filmova.Po čemu? Po tome što je anticipirao nekoliko reditelja koji su se proslavili po filmskim adaptacijama stripova.Grad greha je popularnost među širom publikom stekao nakon Rodrigezove istoimene adaptacije iz 2005.Ovaj film je pretekao Rodrigeza za godinu dana! Reditelj David Broka (Brocca) ne samo da je prvi koji se upustio u adaptiranje Grada Greha, nego je i pogodio metod kojim će kasnije reditelji poput Rodrigeza ili Snajdera adaptirati stripove za veliki ekran.Ovo što vidimo je shot-for-shot adaptacija, tj. table  stripa se koriste umesto storyborda pa se svaki kaiš snima kao kadar filma.Jedina razlika između Brokinog i Rodrigezovog pristupa je u budžetu, pošto je potonji raspolagao pozamašnom sumom, ali kako je ovo kratka priča to se i ne primećuje.
Kada je Miler priupitan da li je gledao ovaj film (interviju iz 2005) rekao je sledeće:  ,,Yeah, it was pretty sweet actually. It seemed like something someone did out of love".

Нема коментара:

Постави коментар