субота, 31. август 2019.

The Laughing Man


Dok čekate Filipsovog Džokera na velikom platnu, koji je danas igrao u Veneciji ,  evo jedan odličan fan film od pre tri godine. Koliko ste  puta videli priče o tipovima koji beže iz ludnice? Puno! A o tipu koji  provaljuje u ludnicu?
Bermen fan filmova ima tušta i tma, svakakvih filmčića na koje ne vredi trošiti previše reči i vremena.Ovaj film se ne može svrstati meuz takve.Za početak, ovo je profesionalno snimljen kratak film kakav više priliči festivalima.Braća Halvis imaju iskustva pošto su obojica iz filmske industrije, dovoljan je kratak  pregled na IMDB-u da se to potvrdi, ali nije ni bilo potrebno pošto se iz priloženog filma jasno vidi.Ovaj film ima tri bitne stvari koje često fale tim "made for youtube" filmovima,  a to su : kvalitetna  režija, osvetljenje i glumci. Pored toga , ovde možete očekivati i sasvim solidan originalan  scenario .Što se mene tiče , The Laughing Man je za sada uz Dead End i City of Scars nešto najbolje što je proizašlo iz entuzijazma ljubitelja Betmena. Filmovi koje sam nabrojao između ostalog  prikazuju Džokera kao antagonistu . Ovog  puta  nema ušatog , nego ludak kolo vodi!
The Laughing Man- A Joker Fan Film-NSFW from The Hallivis Brothers on Vimeo.

Džoker se kao lik iz stripa poprilično menjao tokom osam decenija duge redovne produkcije  Betmen stripova.Sve te promene su se prelile i na brojne adaptacije na velikim i malim ekranima, tako da i oni koji nisu čitali te  stripove su sigurno  primetili razne verzije Džokera.Od poludelog gangstera, psihopate, masovnog ubice ,anarhiste pa sve do nekakvog natprirodnog entiteta.Gde spada ovaj Džoker koga tumači Zek Ajvri ?  U njemu ćete prepoznati neke osnovne crte onog animiranog Hamilovog Džokera i poneki trik od Snajderovog iz new 52 stripova, ali te sličnosti su samo površne.Ova interpretacija  Džokera  je sasvim originalna i ledi krv u žilama. Tp kojeg ćete videti pred sobom je vođen sasvim drugačijim motivima od parnjaka mu iz stripova i filmova.

Нема коментара:

Постави коментар