понедељак, 30. септембар 2013.

Strela



Zeleni Strelac (Green Arrow) je još od trenutka kada su ga davne 1941. osmislili Morton Weisinger  i Džordž Papp doživeo mnoge promene i nove inkarnacije. Tokom tog perioda se počeo pojavljivati i izvan stripova, naime na raznim animiranim serijama kao što su: Justice League Unlimited, Young Justice, The Batman , i u nekoliko animiranih filmova a što se tiče igranih serija tumačio ga je Džastin Hartli na seriji Smolvil (Smallville). Krajem 2012. godine se Zeleni Strelac vratio na male ekrane , ali ovog puta u sopstvenoj seriji Strela (Arrow) gde ga tumači Stiven Amil (Stephen Amell).

Oliver i Tea Kvin
Ova serija se ne nadovezuje na Smolvil, već predstavlja novo tumačenje Zelenog Strelca. Početak  je veran svojim korenima pošto Oliver Kvin ostaje nasukan na ostrvu , ali ubrzo otkrivamo da situacija nije toliko jednostavna. Dešavanja sa ostrva se ne razotkrivaju odmah nego u seriji flešbekova koji se pojavljuju kroz mnoge epizode što ih čini zanimljivijim. Po povratku sa ostrva Oliver preuzima na sebe zadatak da ispuni poslednju želju svoga oca i ispravi mnogobrojne nepravde koje su počinili ljudi sa visokih položaja njegovog rodnog grada Starlinga.

Strelac i telohranitelj  Digl
Novi Zeleni Strelac je predstavljen kao mračni osvetnik u stilu Betmena, grad Starling više podseća na Metropolis nego na Gotam ali pojedina prikazivanja su urađena u stilu filmova Kristofera Noulana. Serija je puna raznih referenci iz DC stripova i interesantnih varijanti prepoznatljivih negativaca kao što su Deadshot , grof Vertigo i Merlyn. Oliver ovde nije toliki samotnjak kao u stripovima pa je prisutna njegova porodica kao i neki potpuno novi saradnici kao što su telohranitelj , a kasnije i saborac, Džon Digl (Dejvid Remzi) i asistentkinja Felicity Smoke (Emili Bet Rikards).

Deathstroke ?
Serija uspešno prikazuje novog Zelenog Strelca i uspeva da uvede mnoge nove ideje a da pri tome poštuje izvorni materijal. Primer toga su neki od likova kao Slade Wilson (Manu Bennett)  i Laurel Lance (Keti Kesedi) čije se uloge poprilično razlikuju od onih iz stripova. Koreografija akcionih  scena je odlično izvedena tako da opravdava očekivanja obožavaoca ovakvog žanra. Ostalo je na scenaristima da odluče kako će nazvati svog junaka pošto ga u seriji često nazivaju samo ,,Osvetnik" ili ,,Kapuljača" (The Hood). Druga sezona će uskoro početi a ukoliko ste ovu propustili, hvatajte prvu priliku da je odgledate.

Ocena:






Нема коментара:

Постави коментар