субота, 15. фебруар 2014.

Justice League: War



Nakon adaptacije Flashpoint serijala, DC comics nastavlja sa animiranim filmovima koji dotiču njihove novije  stripove i predstavljau prvu  avanturu nove  Lige Pravde (Justice League).
Ovo je adaptacije prvih 6 brojeva Lige Pravde nakon velikog DC reboot-a iz 2011.godine kojem je pomenuti Flashpoint sližio kao prelaz iz starog u novi kontinuitet. To je učinjeno uglavnom radi privlačenja većeg broja čitaoca jer im se na taj način omogućuje da lakše prate radnju pošto je sve ponovo krenulo iz početka. Ti brojevi su sakupljeni u ,,Justice league vol 1: Origin".

Justice League: Origin
Radnja je prilično (ako ne i suviše) jednostavna jer je ovo jedan od mnogih filmova gde se svi junaci ,bili super ili ne, udružuju radi sprečavanja invazije vanzemaljaca. Nepoznata bića postavljaju čudne uređaje po raznim gradovima i dešava se da na jednog od takvih naleti i Green Lantern ali ubrzo otkriva da nije sam kako mu se pridružuje i Betmen. Njihova kratka istraga ih vodi u Metropolis gde sreću Supermena koji baš i nije raspoložen za saradnju. Interesantno ih je videti u ovakvom izdanju pošto su većinom još neiskusni i jedni drugima nepoznati što ih dovodi do međusobnog sukoba. U ovom trenutku veliki broj ljudi, među kojima su i Grenn Lantern i Flash, misle da je Betmen urbana legenda dok ostali smatraju da ovi nadljudi predstavljaju  opasnost po društvo.

Batman vs Superman

Obzirom da je invazija počinje relativno brzo tako se i ostali likovi poput Wonder Woman i Shazam (ranije poznat kao Captain Marvel pre reboot-a) pridružuju pomenutima u borbi protiv Darkseid-a i njegovih parademona. Takođe se pojavljuje  mladi ragbista Viktor Stoun (Victor Stone) koji nakon užasne nesreće zahvaljujući ocu i ostaloj ekipi naučnika postaje Kiborg (Cyborg).
Aquaman  za razliku od stripa nije prisutan  u filmu pa ga zamenjuje Shazam. Ta odluka se može opravdati kratkom scenom koja se pojavljuje nakon odjavne špice.

Cyborg, Wonder Woman, Flash i Green Lantern

Ovaj film,a i strip prema kom je rađen, donekle liči na prve tri epizode (trodelna priča u pitanju) Justice League animirane serije iz 2001.godine. Takođe je bila u pitanju invazija vanzemaljaca i uveden je jedan junak koji je baš u tom trenutku bio koristan (u seriji je to bio Martian Manhunter a ovde Kiborg). Glavni negativac Darkseid je poprilično jednodimenzionalan i veoma liči na nekog nedorađenog boss-a iz igrice, mada dobar deo filma liči na igricu takođe. Daleko od toga da je loš film obzirom da je odrađeno sve što se moglo sa izvornim stripom a da ne bude prevelikih izmena.Svakako vredi pogledati ako ste fan DC-ovih stripova ili animiranih filmova i serija.

Darkseid i armija parademona


Ocena:





Нема коментара:

Постави коментар