понедељак, 28. јул 2014.

Strela druga sezona


Kataklizma  sa kraja  prve sezone je itekako uticala na živote stanovnika grada Starlinga a pogotovo na glavne ličnosti serije. Veštački izazvana nepogoda je odnela brojne živote i bacila senku na porodicu Queen. Gubitak najbližeg prijatelja je ostavio trag na Oliveru, velikim delom zbog toga što ga je ukratko pre smrti smatrao ubicom zbog njegovih noćnih aktivnosti. Usled ovoga je Oliverov alter ego Strelac raskrstio sa dotadašnjim načinom rada koji je obuhvatao ubijanje kriminalaca i odlučio se za herojskije rešenje tj. privođenje. Time se osvetnička ličnost  Strelca ipak  malo približava  izvornom Zelenom Strelcu ali dotle ga još uvek čeka dug put.


U prethodnoj sezoni je bilo mnogo jednokratnih negativaca koji često bivaju pobeđeni u jednoj epizodi ili ne dožive kraj epizode u kojoj su se pojavili, a takvih je bilo i u ovoj sezoni ali sa vidnim poboljšanjem.Ova sezona je imala nekoliko dobro osmišljenih pratećih negativaca među kojima su se posebno istakli Sebastian Blood i naravno Slade Wilson.Prvi predstavlja čoveka ubeđenog da svojom vizijom može preporoditi grad Starling ali je ipak samo marioneta Oliverovog najvećeg neprijatelja, Vilsona poznatijeg kao Deathstroke. Priča sa ostrva iz flešbek scena se nastavlja i nudi poreklo suparništva između Olivera i Vilsona. Gnevni Deathstroke je doslovno spreman na sve pošto mu je trenutno jedina svrha u životu  da skrha Strelca fizički i psihički, da uništi njegove odnose sa bližnjima i takođe da mu jednog od njih i oduzme pred očima kako bi se osvetio za bolno iskustvo pretprljeno na ostrvu.


U ovoj sezoni se zadire dublje u bogatu mitologiju DC Comics-a,  što se  vidi ne samo po negativcima nego i po tome što je debitovala Crna Kanarinka (Black Canary) koju tumači   Caity Lotz . Ova verzija Crne Kanarinke  nije Dinah Lance nego njena sestra Sarah Lance za koju se smatralo  da je tragično nastradala na brodu.Njen povratak je povezan sa jednim tajnim udruženjem koje je postalo naročito popularno zbog Noulanovih Betmen filmova.
Serija postaje i mnogo stripovskija pojavom nadljudskih sposobnosti koje prouzrokuje supstanca po imenu Mirakuru koja predstavlja varijantu Miraclo pilule po kojoj je poznat maskirani osvetnik Hourman iz DC-jeve stare garde junaka. Pojava  nadljudskih sposobnosti znatno obogaćuje dosadašnji realistični svet serije i to obavlja bez odlaska u neke nemoguće krajnosti obzirom da imaju pseudonaučno objašnjenje.



Solidan scenario nudi zanimljive negativce, pojavljivanje mnogih poznatih ličnosti iz stripa kao i supermoći u kombinaciji sa  sjajnom koreografijom  i izvrsnim efektima  je učinio  da se serija podigne na nivo ostvarenja vrednog velikog platna.  Svet Strele se sve više i više proširuje, pogotovo pojavom forenzičara Berija Alena ( Barry Allen) poznatijeg kao The Flash koji će najesen dobiti zasebnu spin-off tv seriju.

Ocena:





Нема коментара:

Постави коментар