понедељак, 31. мај 2021.

Logan

 

 

Tamničari dovode nesretnog mladića na ispitivanje. Ne znaju ko je,  ali misle da krije nešto bitno. Na njegovu žalost, izgubio je pamćenje.  Muče ga dok se ne progovori, ali ono što ima da kaže se njima neće svideti. Sećanje mu se vraća, ovaj put na njihovu žalost. Probudili su zver.

                                   

Ovaj kratak film Andreasa Klimenta i Andre Hedetofta iz decembra 2012. godine je inspirisan opštepoznatim likom Logana aka Vulverina, ali nemojte očekivati nekog imitatora Hju Džekmena. Nije ovo takav film a ovaj Logan je drugačiji. Protagonistu glumi golobradi mladić Tobias Nilson, a on  je ovde  prestrašeni momak sve dok mu ne proradi njegovo pravo ,,ja". Kada znate o kome se radi, shvatate da antagonisti čitavo vreme čačkaju mečku ne znajući sa kim imaju posla. Vulverin tinejdžer? Ovaj film to uspešno prodaje.

Okolnosti pod kojima se radnja odigrava ostaju nerazjašnjenje, prepuštene su mašti gledalaca mada  ih od početka dovodi u stanje opšte zbunjenosti donekle slično protagonisti. Voleo bih da je to zbog  scenarija, ali pre će biti da je tako zbog nedostatka sredstava. Vidi se da je ovo baš skroman filmčić u kom se sve odigrava u memljivom podrumu sa jednim stolom i dve stare stolice. Takođe se vidi da su reditelji više nego svesni manjka para pa su film  sveli na najnužniji minimum kako bi postigli željeni ishod. Opštu skromnost filma nadomešćuje sasvim solidna gluma i štedljivi ali pametno upotrebljeni specijalni efekti Martina Kupskog (Hellboy 2). Logan se pridružuje  malobrojnim fan filmovima o X-ljudima koje možete pogledati bez blama.

Нема коментара:

Постави коментар