уторак, 31. мај 2022.

ROT

 


Kažu da je ponavljanje pakao. Bilo da verujete u neki metafizički prostor gde se  roštiljaju  grešnici ili ne, sigurno ste nekad pomislili da  vašim nedaćama nema kraja. I to je svojevrsan pakao. Od njega nema goreg mesta, zar ne? E, tu sam vas čekao. Uvek može biti gore, recimo zamislite  da nemate pojma zašto ste na mukama. Upravo to proživljava glavni lik ovog filma, kad mu se saobraćajka pretvori u nešto mnogo gore.


 Ovaj kratki film Adrijana Pikardija je inspirisan Silent Hill franšizom, a snimljen  je za Corridor Digital youtube kanal. Ako ne znate,  Corridor Digital je produkcijski studio koji pravi viralne video snimke i fan filmove još od 2010.  godine.  Poznati su , između ostalog , po fan filmovima  snimljenim prema fps igricama poput Modern Warfare i Battlefield i kratkim parodijama.  Rot nije ekranizacija neke konkretne scene iz Silent Hill-a,  koliko kratkometražni film snimljen prema motivima iz istih 

Ako se usresrede ,pažljivi gledaoci će primetiti Piramidoglavog. Neko će reći da to nije dovoljno, da se jedva video , da ovo ne liči na Silent Hill itsl. Pamtite li Silent Hill P.T. odnosno onaj kratki tizer iz 2014. godine ? E, ovaj film najviše ideja crpi odatle. Zbunjenost, ponavljanje, šum radija, jeziva dečija vriska itd. Rot je pun skrivenih poruka, pa ga vredi pogledati nekoliko puta ako ste die-hard entuzijaste za enigmatiku, rešavanje šifara isl. Doduše, nije potrebno dešifrovati tajne poruke iz filma da bi se shvatila njegova suština, jer ona postaje očigledna nakon gledanja ključne scene. Hoćete mali hint? ROT nije samo trulež, ima i drugih značenja. Gledaocima upoznatim sa filmom ,,Džejkobova lestvica košmara " neće trebati nikakve sugestije.

Нема коментара:

Постави коментар