четвртак, 4. јул 2013.

Eternity


Kristofer Friman je  mladi patolog čija karijera  u mnogo čemu zavisi od očeve stare slave. Ali, po čemu se ovaj pomalo letargični pojedinac razlikuje od  od drugih? On svoje slučajeve rešava na poprilično neuobičajen način.Sposoban je da stupi u kontakt sa dušama nedavno preminulih i da ih prizove na jedan dan dok ne reši misteriju njihovog ubistva pošto im se pamćenje, tačnije sećanje na poslednja 24 časa, zamagljuje usled prelaska u svet duhova.

The place between places
Nakon veoma bliskog susreta sa smrću, Kristofer otkriva da može  da komunicira sa duhovima, ali ne baš u tradicionalnom smislu poput nekakvog mediuma. On je sposoban da probije nevidljivi zid između svetova i da sa sobom povede po jednu osobu.
 Sama  misterija i nije mnogo posebna pošto su slične česte na krimi tv serijama, ali ima interesantnih trenutaka i monologa koje je napisao Jeff Lemire. Ovaj strip svakako ima svoj jedinstveni šmek pošto se Val Staples često poigrava sa bojama, a pogotovo sa Frimanovim karakterističnim naočarima.

My specialty

Ovakvim izdanjima DC Comics pokušava da obnovi stare strip junake iz preioda 1940. , kada se se pojavljivali u istoimenom magazinu National Comics ali i neke novijeg datuma..Bilo bi daleko bolje da je ovaj strip izašao kao prvi broj neke četvorodelne mini serije, pošto ima  nerazjašnjenih trenutaka kao i dovoljno prostora za napredak priče. Sam Kid Eternity je i ranije bio obnovljen u sklopu Vertigo izdanja koja ne moraju biti neophodna za razumevanje ovog stripa.

Ocena:


Нема коментара:

Постави коментар