среда, 30. септембар 2015.

Spawn:The Recall


Kada se spomene Spawn, prva pomisao upućenih je sigurno uspešan strip američke izdavačke kuće Image Comics potom odlična animirana serija, akcione figurice,igrice a na poslednjem mestu je filmska adaptacija iz 1997. koju bi mnogi hteli da zaborave. Loš film je sprečio sve dalje adaptacije Spawn-a na velike ekrane, i zaista najuspešnija adaptacija ovog spripa je pomenuta animirana serija.Tvorac Spawn-a Todd McFarlane pominje mogući reboot franšize, ali i to je na dugačkom štapu.

Već sam više puta rekao kako postoje odlične adaptacije stripova koje prave male grupe iskrenih fanova a da su pritom mnogo bolje od visokobudžetnih ostvarenja Holivuda. Spawn:The Recall je sasvim sigurno na listi takvih filmova.



Ovo je kratak osmominutni film koji prati svakodnevni život bivše veštice čijeg sina u supermarketu napadaju sile tame.One su ga namamile da uđe u njihov svet, prikazan kao izvitoperena sena od samog supermarketa pun šljštećih reklama i neodređenih obilka kavi priliče snovima. Srećom po njega pa se tu našao Spawn.Spawn poziva vešticu da se vrati u igru, pošto mu je potrebna kao saveznik u borbi protiv đavola.Ovde je Spawn zaista deluje nezemaljski, kao goteskna paklena  figura ogrnuta  beskonačno dugim živim plaštom praćen jezivom melodijom i još jezivijim glasom. Specijalni efekti su zaista sjajni, obzirom da je sve pravljeno bez budžeta.Ovako izgleda pravi Spawn film :

Нема коментара:

Постави коментар