понедељак, 25. јул 2016.

Crna Rupa



Radeći do kasno ukancelariji neimenovanog preduzeća, jedan od zaposlenih je sasvim slučajno otkrio neverovatan predmet.Radi se o naizgled običnom papiru na kojem je odštampan veliki crni krug kroz koji predmeti prolaze kao kroz rupu.Ovo je bukvalno mali portal  na pairu koji se ponaša kao crna rupa.Šta li će čovek uraditi sa tim fantastičnim predmetom? Čega će se dosetiti?

Ovo je  kratak film fantastike iz 2008. režisera Filipa Sansoma i scenariste Olija Vilijamsa koji za vrlo malo vremena, manje od 3 minuta, uspešno ismeva ljudsku  pohlepu.Objašnjenje  porekla crne rupe uopšte nije potrebno niti je to ono što  bitno, bitna je reakcija službenika na ovaj čudesni predmet.Gledajte gramzivog službenika i smejte se njegovoj gluposti.

      

Ovaj kratki film je osvojio nekoliko nagrada a objavljen je preko  Londonske revije kratkih filmova ,,Future Shorts", udruženja koje organizuje mesečne festivale kratkog filma na kojima se nadmeću režiseri čitavog sveta.Ujedno su platforma,distributer i vlasnici jednog web tv kanala.

Нема коментара:

Постави коментар