петак, 27. новембар 2020.

Kralj Pacova

Rat King - TMNT Fan Film from Burning Lake Productions on Vimeo.

 Nekada je bio čovek, pre nesrećnog spleta okolnosti i nehumanih eksperimenata, a sada je nakaza koja tumara kroz kanalizaciju i ruševine napuštenog postrojenja. Dugo je bio usamljen, ali čini se da je pronašao prijatelja u podzemlju. Ovaj samoprozvani Kralj Pacova prepričava svoja bolna i pomućena sećanja, kako je nadišao ljudskost,  i sve to nadajući se da će njegov prijatelj proći kroz sličnu  transformaciju. Da li se prevario?

Mnogi pamte nindža Kornjače po bezazlenim crtaćima, ali izvorni strip je bio sasvim drugačiji. Prvobitno je osmišljen je kao parodija na mračnije akcione mejnstrim stripove poput Derdevila i Novih Mutanata, dakle sasvim suprotno od šarenog dečijeg programa . Ovaj kratki film reditelja i scenariste Paskvalea Greka  je  adaptacija jednog dela  storije ,,Rat u gradu" (City under war) gde se ranjenom Splinteru u ruševinama starog silosa ukazuje čudnovati Kralj Pacova. Splintera ovde ne vidimo, film je koncipiran kao monodrama iz budžetskih razloga, ali je iz dijaloga jasno kome se  Kralj Pacova obraća.Naslovnu spodobu, u izvedbi Šona Mekgija,  ste najverovatnije upamtili kao  opičenog negativca iz crtaća, ili pak malo mračniju varijantu iz novijih serija, ali ludak kakvog vidite u ovom filmu je najbliži izvorniku. Taj origin story mu je dodat po uzoru na pomenute animirane serije, ali ovo je u suštini lik kojeg su smislili Loson, Lerd i Istman  u stripu ,, Priče o nindža kornjačama" epizodi ,,Ja, čudovište " (,,I, Monster"). Kralj Pacova je svojevrsna parodija  nakaza nastalih po arhetipu frankenštajnovog čudovišta.


2 коментара:

  1. Heyyy imam par nekih predloga ako nisi već pogledao...
    The 100 serija - ispočetka počinje kao neka tinejdž fantastika ali mislim da je do poslednje sezone isprožimano toliko interesantnih teorija i ideologija da zaista vredi pogledati do kraja.
    The Fall (2006) - ne znam da li je tvoj fazon ali je baš kreativan film
    AfterDeath (2015) - jako glup film ali je interesantan koncept pa me zanima šta misliš o tome xD Slično i Chronicle (2012)
    Love and Monsters (2020) - tipa jedini pozitivan postapokaliptični film koji sam pogledala :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Chronicle sam recenzirao 2013. , ostale nisam gledao. Što se tiče postapokalipse, šta fali Pobesnelom Maksu, Bekstvu iz Njujorka + nastavku i Tihoj Zemlji (The Quiet Earth)? Oni su mi prva asocijacija na postapokalipsu, a gledao sam baš puno takvih filmova, uključujući one iz bivšeg SSSR-a (Stalker kao najbolji).

      Избриши