недеља, 28. фебруар 2021.

Grey Café

 


Mislim da su svi koji su ikad čitali stripove ,gledali filmove,serije i crtaće o X-ljudima dobrano upoznati sa  Džin Grej. Ako kojim slučajem niste iz te grupe, ovaj kratki film bi vam bio ekvivalent  trejlera za solo film. Pogledajte film , slede spojleri.

GREY CAFÉ [Jean Grey X-Men fan film] from Mahmut Akay on Vimeo.

 Reditelj Mahmut Akay svoje delo  opisuje kao ,,apstraktni film o Džin Grej iz X-ljudi sa Skaut Tejlor-Kompton u glavnoj ulozi". Meni ovo nije apstraktan nego sasvim jasan film u kojoj se vide osvetničke fantazije moćne telekinetičarke. Džin Grej je ovde prikazana poput neke osvetnice , kao da sav njen bes potiče od nepravde , ali samo na prvi pogled. Upućenima je to  najava njene druge potisnute ličnosti , rasplamsane Mračne Feniks tj. tempirane bombe koja kad eksplodira ruši sve pred sobom.

Ovo  je jedan od malobrojnih fan filmova o X-ljudima koje možete pogledati bez blama. Ne izgleda kao kućni video , dakle nema užasne režije niti  kosplejera u drečavim kostimima sa još gorim efektima. Mahmut Akay je snimio sasvim profesionalni filmčić sa kompetentnom ekipom.  Glavnu ulogu tumači Skaut Tejlor-Kompton (Haloween 2007 .) a priducent je Addi Shankar (Dredd 2012).  Shankar osim što se bavi  filmskom produkcijom , u slobodno vreme producira fan filmove među kojima je i sada već čuveni  Punisher: Dirty Laundry. Jedina zamerka mi je što  ovaj film samo stilska vežba umesto ambicioznijeg ostvarenja.

Нема коментара:

Постави коментар