уторак, 31. март 2020.

Belijal

Mladić  dolazi iz sela u grad i traži smeštaj u oronulom hostelu. Gazdarica rado prihvata Dvejnove pare ali  posmatra novajliju sa sumnjom , ali  ništa u vezi tog ćutljivog mladića  nije neobično osim što sa sobom nosi veliku pletenu korpu. Džeparoši polagano kruže oko njega kao grabljivci jer  u ovom žutoljuncu vide lak plen, međutim Dvejn nije sam.Neko ili nešto ga čuva...



Da li vam ovo deluje poznato? Ako ste ste se setili ,  onda znate  da je ovaj  kratki film Erika Yoder-a zasnovan na horor komediji Frenka Henenlotera ,,Basket Case". Ako niste, eto preporuke za gledanje.
Iako ovo nije prvi kratki film rađen prema  Basket Case-u, to mesto  pripada Belijalovom snu (Belial`s dream) rađenom za potrebe blu ray izdanja filma, ovo je ipak prvi fan fil jer je nezavisan. Belijal je snimljen u duhu originala, u smislu da entizijazam sa blesavim scenarijom i malim budžetom čini čuda .Reditelj čak tvrdi da je sve snimio bez para, uz pomoć prijatelja i cimera!
Glume simpatični naturščici, sa ponekim profesionalcem, korišćeni su  je starninski (ali nikako prevaziđeni) stop-motion efekti i ima splatter-a. Sve po meri Henenloterovog filma. Yoder je vešto reprodukovao  estetiku b-filmova iz 80-tih . On nije samo kopista nego ima i originalnih radova, pa ako vam se sviđa Belijal pregledajte i ostale filmove na  njegovom youtube kanalu.

Нема коментара:

Постави коментар